torstai 10. lokakuuta 2019

Valitse Vauraus.

Valitse vauraus, valitse vapaus tai tyydy siihen mitä saat koska se on osasi mikäli et ota vastuuta omasta taloudestasi ja vaurastumisestasi.
Tekeekö raha onnelliseksi kuulee kaikkein kyynisimpien ihmisten sanovan johon esitän vastaväitteen; tekeekö köyhyys? Ja siinä missä  varallisuus ei ole mikään onnellisuuden mittari, niin epäilen kovasti että sitä saavuttaa varattomanakaan yhtään helpommin.
Raha on väline jolla maksetaan kaikki elämisestä aiheutuvat kulut ja mahdollistetaan myös esimerkiksi hyväntekeväisyystyö, sillä vaikka lisäisin iltarukouksiinin hyvän ajatuksen näille järjestöille niin se ei rahoita ja mahdollista niiden toimintaa. Raha ei siis ole paha tai hyvä asia, ainoastaan väline.

Turhan moni elää Suomessa palkkapäivästä toiseen suhteellisen hyvillä tuloilla ja silti juuri mitään ei jää säästöön ja sijoitettavaksi. Yleinen harhaluulo tuntuukin olevan että tuloja lisäämällä asia korjaantuu, mutta kuinka sitten on mahdollista että niin 2k€ ja 4,5k€ kuukausittain tienaava ovat valitettavan usein samassa taloudellisessa ahdingossa, ainoana omaisuutenaan  ehkäpä vain asunto ja autolaina? Verotus pitää huolen siitä että työtä tekemällä on Suomessa todella vaikea rikastua, joten käännämme katsemme ja toivomme loppuviikosta lottoarvontaan, kaikki kun eivät voi olla lahjakkaita urheilijoita tai muusikoita joille maksetaan huomattavia summia työstään...

On sanomattakin selvää, että ison voiton kohdalle osuminen on erittäin epätodennäköistä, onnea vaan Siilinjärvelle!
Voisiko siis olla toista tapaa, enemmän vaivaa vaativaa mutta huomattavasti todennäköisempää jolla voisi lisätä varallisuuttaan ja samalla vapauttaan?
On ja se on vielä kaikille mahdollinen ja sitä kutsutaan sijoittamiseksi. Tässä blogissa kirjoitan mietteitä niin: rahasta, politiikasta kuin keinoista joilla jokainen voi parantaa omaa taloudellista tilannettaan.

Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...