keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edelleenkin hyvinkin negatiivinen ja epäterve asenne sijoittamiseen ja vaurauteen. Olinkin aiemmin miettinyt videoiden julkaisua, mutta tajuttuani kuinka kateellista ja vasemmistolaista ajattelua suuri osa suomalaisista vieläkin edustaa, päätin jättää julkaisematta jo kuvatut videot ja harkitsin jopa koko blogin unohtamista.

Kirjoitankin siis oikeastaan itselleni ja ihan vain piruuttani näille vasemmiston tai vihreän verhon taakse piiloutuville kommareille. Ei kait kukaan enää usko, että valtion tehtävä on huolehtia yksilöistä, yksilöistä jotka ovat tilittäneet rahansa ensin valtion koneiston käyttöön. Emmekö muka ole tarpeeksi vahvoja ja itsenäisiä päättääksemme itse, ottaaksemme vastuun omista teoista ja tulevaisuudesta?

Uskooko kukaan, että betoniviidakkoa rakentamalla voidaan saavuttaa mitään luonnon kannalta hyvää, samalla vähät välittämättä Suomen eduista, sen kansalaisista ja hyvinvoinnista? 

Maailma muuttuu ja ihmisten tulisi jatkuvan vastakkainasettelun sijaan nähdä mahdollisuuksia. Yleensä vastakkainasettelu kertoo enemmän meidän ennakkoluuloista ja negatiivisesta ajattelumaailmasta, kuin todellisuudesta. Muutos on mahdollisuus! 

Esimerkkinä voidaan käyttää vaikka luonnonsuojelua ja hiilidioksidipäästöjä. Molemmat tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia sijoituksille ja eivät ole mitenkään toisiaan poissulkevia asioita, vaikka moni niin kuvitteleekin. 

Miksi siis suomalaiset keskittyvät pääministerin ulkonäköön ja lottoon sijoittamisen ja vaurauden tavoittelun sijaan? Lähes kaikissa asioissa mitä haluaa toteuttaa tarvitaan kuitenkin rahaa! 

Ruotsissahan kaikki on pakotettuja sijoittamaan, päättämään kuinka eläkerahat sijoitetaan ja samalla käytäntö on tehnyt sijoittamisesta hyvin suosittua ja arkista. Meillä on vielä valovuosi matkaa samaan ja nykyisellä poliittisella toiminnalla ei sitä tulla koskaan saavuttamaan.

Osingot eivät ole paha. Meidän kaikkien eläkkeet on valtion sijoittamisen jälkeen saaduista voitoista maksettavia. Eli osingot näyttelevät tuossa tärkeää osaa. Sama yksityisellä ihmisellä. Ostat osakkeita jotka oikeuttavat osinkoon ja sellaisen saat. Oletathan saavasi korvauksen sijoituksellesi ja osan yhtiön menestyksestä. Palkkiojärjestelmä taas on yhtiön johdon päättämä, joten molemmat asia, niin osingot kuin palkkiotkin ovat hyvinkin demokraattisia. Lisäksi sijoittamalla hyödytät yhteiskuntaa ja vaurastuessa kulutat vähemmän yhteiskunnan varoja ja osallistut kuluihin enemmän verotettavan omaisuuden yms myötä. 

Yritysten yhteiskuntavastuu on vastuu, minkä yritys kantaa maksamalla veroja, työllistämällä ja näiden työntekijöiden maksamien verojen kautta, elinkaarensa ajan. Joten osakeyhtiön tarkoitus on edelleenkin tuottaa voittoa omistajilleen. Ehkä siis myös sinulle. Onkin siis tehtävä päätös, joko osallistua tai olla osallistumatta ja kohtuuden nimissä, lakata arvostelematta jos ei ole itse valmis tekemään asioiden eteen mitään. 

Miten menee itselläni, omaksi ilokseni ja varmaankin monen harmitukseksi; oikein hyvin! Omaisuuteni ja varallisuuteni jatkaa kasvamistaan tasaiseen tahtiin. Saavutan itselleni asettamiani tavoitteita ja nautin elämästäni. Kateellisille suosittelen ajatusmallin muutosta, ennen mahahaavaa. Vaurastuminen voi olla oikein kivaa, mutta ei se sivusta seuraamalla tule. 


The untold truth about money: 

https://www.youtube.com/watch?v=6mRbDEtDoyA

Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...