tiistai 22. lokakuuta 2019

Kootut Selitykset.

Kuinka usein olenkaan kertonut lisää sijoittamisestani siitä kysyneelle vain kuullakseni koottuja selityksiä miksi he eivät voi tehdä kuten minä olen tehnyt.

Olen sijoittanut ollessani työtön, opiskellessani ja erilaisissa taloudellisissa tilanteissa, aina kulloistenkin tulojen mukaan. Aina on kuitenkin ollut mahdollista sijoittaa, vaikka pieniäkin summia.
Enkä myöskään koe, että olisin jäänyt mistään paitsi vaikka ei elämässäni ole koskaan ollut mitenkään suunnattomia summia tuhlattavaksi.
Eräs täysin absurdi väite onkin, että ei ole varaa sijoittaa.

Itselläni kun ei ole varaa olla sijoittamatta!
Jos pitää ajatella, haluanko tehdä töitä vuodesta toiseen ja kitkutella pelkällä palkalla
palkkapäivästä palkkapäivään, niin vastaus on että; ei, en halua.
Osinkojen muodossa tuleva lisätulo onkin tervetullut lisä tililleni.
Passiiviset tulot ovatkin niitä parhaita tuloja.

Ja jos taas haluan tehdä töitä koska valitsen niin, tai oikeastaan mitä tahansa muuta sitten keksinkään niin on sekin mahdollista rahan avulla.
Laitankin mielummin rahan tekemään töitä minulle, kuin teen itse töitä rahalle.

Raha ei väsy ja työskentelee vuorokaudet ympäri päivästä toiseen ja samalla voin itse keskittyä johonkin muuhun. Tuntuukin, että nämä uteliaat ihmiset eivät ole kiinnostuneet niinkään sijoittamisesta tai edes vaurastumisesta, rikkaaksi tulemisesta puhumattakaan.
Vaan ainoastaan siitä miten rahaa voisi käyttää.
Vaikka ennen käyttämistä pitäisi kuitenkin ansaita.
Ja tuntuu siltä, että käyttämisen he kyllä osaavat, ehkä turhankin tehokkaasti.
Joten sitä varten on sitten vielä lainat ja luottokortit yms.

Ei liene yllätys, että heistä ei koskaan tule rikkaita, ei vaikka voittaisivat lotossa äkillisesti suurenkin summan rahaa koska kulutuskäyttäytyminen ei muuttuisi. Heidän tietämyksensä ja ajatusmallinsa pitäisi muuttua jotta mikään raha ei valuisi hukkaan hyvinkin äkkiä.

Jos nämä normaalin keskiverto toimeentulon omaavat ihmiset väittävät, että eivät pysty sijoittamaan koska ei ole rahaa. Eletään silloin roimasti yli varojen. Jos palkasta menee siis kaikki käteenjäävä laskuihin ja muihin menoihin, eikä sijoittamiseen riitä edes muutamaa kymppiä kuukaudessa jolla jo pääsisi hyvin alkuun sijoittamisessa.

Sijoittaminen ei ole vaikeaa. Se vaatii sitoutumista ja päättäväisyyttä sekä aikaa, eli toisin sanoen kurinalaisuutta. Rahaa ei tarvita mitenkään suuria summia alkuun pääsemiseksi ja ainakin itse tarvitsen pennosilleni parhaan mahdollisen tuoton, jotta rahani riittäisivät.
Nyt ja ennenkaikkea tulevaisuudessa.

Jos siis rahasi ei tunnu riittävän, on mielestäni aika tarkastella mihin rahasi riittävät ja mihin eivät. Voisiko jostain säästää tai karsia kuluja sekä ottaa enemmän vastuuta omasta taloudestaan ja varallisuudestaan? Ei ole työnantajasi tehtävä tehdä sinusta rikasta, kuten ei myöskään valtion.
Vaan henkilön jonka luulisi olevan asiasta kaikkein kiinnostunein, eli sinun!

Myöhemmin jos asiaan palataan voisin todeta, että minähän sanoin.
Mutta taidan tyytyä olemaan hiljaa ja todeta vaikka, että onhan se kannattanut... tai jotain vastaavaa ympäripyöreää. Sillä näitä ihmisiä varmasti harmittaisi jos tajuaisivat kuinka paljon he menettivät jättäessään tilaisuutensa käyttämättä neuvoista huolimatta, eikä menetettyä aikaa tai hukattua tuottoa ole mahdollista saada enää takaisin.


"It is your duty to be rich, and a sin to be poor."

"Empty pockets never held anyone back.
Only empty heads and empty hearts can do that" - Norman Vincent Peale



Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...