sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Passiiviset Tulot.

Passiiviset tulot on käsite jolla tarkoitetaan tuloja joiden eteen ei tehdä töitä.
Termi on sinänsä harhaan johtava, sillä jotain panostusta tietenkin tarvitaan jotta voidaan päästä tilanteeseen jossa saadaan passiivista tuloa.

Passiivisiin tuloihin yleensä luetaan kaikki sellainen joka ei ole palkkatyötä ja ei vaadi välttämättä jatkuvaa paikallaoloa tai työtä, kuten sijoitusasunnosta saatava vuokratuotto, erilaiset korvaukset, osingot yms.

Itseäni viehättää passiivisissa tuloissa muutama eri asia.
Ensinnäkin se, että on toimeentulon lähde joka ei ole riippuvainen pääasiallisesta, jolloin useampi rahanlähde tuo turvaa. Vain yhden tulonlähteen varassa oleminen onkin todella riskialtista esimerkiksi tilanteessa jossa menettäää työpaikkansa syystä tai toisesta.
Lisäksi yleensä passiivinen tulo tulee kohtuullisen pienellä työpanoksella kunhan on päästy alkuun.

Itse yritän jatkuvasti miettiä uusia tulonlähteitä nykyisten rinnalle. Jos palkkatyöstä maksetaan tietty palkka ja aikaa on rajatusti, on järkevää miettiä mistä muualta voisi saada tuloja mielellään ilman omaa jatkuvaa työpanostani koska työstä saatu korvaus ei lisäänny rajattomasti, kuten ei myöskään vuorokaudessa tunnit.

Onkin siis parempi keksiä keinoja joilla rahaa voi ansaita silloinkin kun ei ole töissä.
Onko sinulla passiivisia tulonlähteitä?


"Money has the power to buy you things. But a much bigger power of money is in generating more money for you. Those who are able to manifest the latter, are never short of it" -Manoj Arora

Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...