lauantai 12. lokakuuta 2019

Vauraus ja Rikkaus.

Mitä vauraus oikeastaan on? Entä rikkaus? Mitataanko rikkautta ja vaurautta ainoastaan rahassa? Tutkimalla asiaa löytää vauraudelle seuraavia määreitä: maallinen vauraus, henkinen, fyysinen, mentaalinen, ihmissuhteet, ura, seikkailut, vaikuttaminen. Ja mielestäni onkin tärkeää tunnistaa vaurauden monimuotoisuus.
Pelkkä raha ei tee ihmisestä vielä vaurasta.

Entäs rikkaus sitten? Rikkauden määritelmä on oikeastaan vieläkin monipuolisempi koska kyse ei ole pelkästä aineellisesta ja taloudellisesta määritteestä, vaan oikeastaan asenteista ja ajattelutavasta joista seuraa rikastuminen.
Jos taloudellinen vaurastuminen tai rikastuminen on päämäärä, tarvitaan pitkäjänteisyyttä, sitoutumista ja oikeanlainen ajatusmalli. Muutos alkaa ajatuksista.

Rikkaus on siis ennen kaikkea tapa ajatella; jossa pystyy nauttimaan myös pienistä asioista, eli elämään rikasta elämää. Oikean ajatusmallin löytämistä helpottaa lukeminen, asioiden tutkiminen ja ymmärtäminen. Itse olen oppinut raha-asioista seminaareissa, lukemalla ja keskustelemalla muiden kanssa ja voin sanoa että kaikkein tärkeintä on ymmärtäminen.
Kirjoittamaani voi suhtautua skeptisesti, mutta uskallan väittää että ihminen joka ei ymmärrä vaurastumista, rahaa, tai rahamarkkinoita ei koskaan tule olemaan rikas. Ja siinä on syy miksi moni suurenkin summan äkkiä saanut on kohta joko alkupisteessä tai jopa pahemmassa jamassa kuin aiemmin.

Olenko siis rikas? Kysymys on hyvä, sillä kannattaako edes uskoa ihmistä joka kirjoittaa jostain mitä ei ole itse saavuttanut... En ole, en mielestäni vielä, mutta olen edistynyt valtavasti matkalla kohti vaurautta ja rikkautta ja elän kuitenkin rikasta ja mielenkiintoista elämää. Uskon saavuttavani taloudellisen vaurauden jossain vaiheessa ja joidenkin mielestä olen sen jopa saavuttanutkin jo. Rikkaus ja vauraus kun ovat kuitenkin täysin subjektiivisia käsitteitä.

2 kommenttia:

Holvin Hoitaja kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Huomaan usein ajattelevani vaurautta ja rikastumista teknisenä suorituksena ja saavuttamattomana. Liian harvoin mietin kuinka paljon saan elämääni rikkautta jo pelkästä matkasta kohti vaurastumista.

Ville kirjoitti...

HolvinHoitaja, Kiitos. Elämässä on paljon muutakin kuin vaurastuminen, sijoittaminen ja säästäminen vaikka ne olisikin osana elämää. Matkasta pitää nauttia myös ja kyllä se määränpääkin sieltä tulee sitten ennemmin tai myöhemmin. Kannattaa välillä miettiä aikaa taaksepäin ja edistyksen huomaa paremmin kuin vain odottaen tulevaa. Tsemppiä!

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...