lauantai 12. lokakuuta 2019

Vihreä Sijoittaminen.

Voiko sijoittaminen olla vihreää? Voi tietenkin tai vaikka minkä tahansa väristä...
Monesti sijoittaminen tarkoittaa samalla säästämistä jolloin jo lähtökohtaisesti kuluttaa vähemmän ja elää näin ollen ekologisemmin ja vähemmän luontoa kuormittaen. Lisäksi omilla valinnoillaan voi tehdä eettisempiä sijoituksia ja myöhemmin lisääntynyt varallisuus antaa myös enemmän valinnanvaraa ja taas kerran on mahdollisuus tehdä luontoa säästäviä tekoja omalta osaltaan.
Kertynyttä varallisuuta on mahdollista myös uudelleen ohjata eko-kohteisiin tai vaikkapa hyväntekeväisyyteen joten ehdottomasti, sijoittaminen voi olla vihreää ja eettistä.

Lisäksi osakkeenomistajana on mahdollista osallistua omistamiensa yhtiöiden yhtiökokouksiin ja saada näin äänensä kuuluviin johtoportaassa! Eli jälleen kerran; raha ja varallisuus tuo valinnanvaraa, vapautta ja valtaa vaikuttaa asioihin jotka koemme tärkeiksi.

Sijoittaessa kuitenkin rahat pääsääntöisesti ovat kiinni sijoituksissa ja poissa turhasta kuluttamisesta, käytän termiä turha tarkoituksella, sillä ainakin itse olen oppinut enemmän ja enemmän pohtimaan esineiden tai palveluiden hintaa suhteessa niiden arvoon.

Tunnettu sanontahan kuuluu; että köyhällä ei ole varaa halpaan. Itse käsitän sen omalla kohdallani niin, että yritän ostaa vain tarpeeseen, kestäviä ja laadukkaita tuotteita jolloin myös pärjään vähemmällä.
Yritän myös aina miettiä saanko tuotteen jostain halvemmalla ja mielellään käytettynä.

Jokainen meistä voi omalta osaltaan tehdä jotain luonnonsuojelun eteen ja sijoittaminen sekä säästäminen on todella hyviä keinoja vaikuttaa sekä parantaa tulevaisuutta, niin omalta kuin muidenkin osalta ja yksinkertaisimmillaan se voi tarkoittaa tyhjän tölkin keräämistä kadulta ja sen toimittamista kierrätykseen.
Luonto kiittää ja lisäksi saa kuitattua pantin itselleen. Näistä pienistä pantti-summista on itselleni kertynyt säästöpossun täytettä, jotka olen sitten myöhemmin ohjannut sijoituksiin, eli saanut niille vielä korkoakin.

Ja omalta osaltani voin sanoa; että en koskaan tule ole olemaan niin rikas, että en noukkisi ilmaista rahaa pois kadulta lojumasta. Helpompaa olisi ainoastaan jos jokainen hoitaisi nuo palautuksen itse ja laittaisi ylimääräiset rahansa suoraan tililleni, jos tuntuu siltä että rahaa on tuolla tavalla pois heitettäväksi.

Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...