tiistai 14. huhtikuuta 2020

Pelkkää Spekulaatiota.

Kurssit nousee, laskee tai menee sivuttain tai ympäri. Kukaan ei tiedä, eikä siksi liiemmin kannata keskittyäkään jonkun toisen näkemykseen asiasta.

Jos yhtään seuraa ennustuksen antajien onnistumisprosenttia, huomaa sen olevan vähintäänkin keskinkertainen. Lisäksi sitä selittelyiden määrää, puhutaan ne epäonnistumisetkin onnistumisiksi, ainakin osittain.
Ja jos kuitenkin pitäisi sijoittaa, säästää ja kerryttää omaisuuttaan on parempi tutkia muiden mielipiteitä, tehdä omat johtopäätökset ja toimia niiden pohjalta, eikä seurata ennustajien povauksia jotka harvemmin paikkaansa pitävät. Ajallinen hajautus ja kurinalaisuus tuovat varmemmin hyvän lopputuloksen kuin kalastelu ja järjetön ryntäily markkinoilla. Oli tilanne mikä tahansa.

Tiedostan, että esittämällä omia valintojani tai esittelemällä omistuksiani saisin huomattavasti enemmän lukijoita piskuiselle blogilleni, mutta olen päätynyt nykyiseen linjaan aivan tarkoituksella. Sijoittamisen filosofian pitäisi olla tärkeämpi asia kuin yksittäisen sijoittajan tekemiset, vaikka kyseessä olisi Warren Buffet!

Mikä sopii yhdelle, ei sovi kaikille. En myöskään mainosta pikavippifirmoja tai kalliita sijoituspankkipalveluita pienen rahallisen korvauksen takia vaan jätän sen muiden tehtäväksi. Kehotan kuitenkin valitsemaan huolella mitä alustaa käytät kaupankäyntiin, sillä kuluissa on todellakin eroja ja saman tai enemmän saatat saada halvemmalla muualta.

Kirjoitankin siis asioista joilla on merkitystä, tinkimättömästi, enkä keskity summiin taikka epäoleellisiin asioihin. Niitä löytää netistä vaikka kuinka ja jopa iltapäivälehtien taloussankareista. Näissä tarinoissahan annetaankin lähes aina hyvin virheellinen tai jopa valheellinen kuva, sellainen jossa lainoista on tullut omaisuutta ja lähes aina selitellään asiat niin, että annetaan lukijan ymmärtää omaisuuden olevan enemmän kuin onkaan.
Tuolla varmasti saavuttaa niitä lukijoita, joita kiehtoo ajatus suurista summista ja keinoista joilla siihen on päästy; lähes, melkein aktuaalia ja melkein oikeaakin tietoa tarjolla.
Joten jos minäkin, vielä joku päivä...

How the economic machine works by Ray Dalio:

https://www.youtube.com/watch?v=PHe0bXAIuk0&t=39s

2 kommenttia:

Karpalo kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Ite kyllä puhun blogissani numeroilla, mutta ne on niin pieniä, että eivät ole vielä suuria lukijamääriä mulle tuoneet. :)

Muakin on ihmetyttänyt kovasti tuo velkojen muuttuminen omaisuudeksi. Kokonaisvarallisuus, hah, miten harhaanjohtava sana. :) Mutta toki se voi joskus muuttua varallisuudeksi, onhan siinä ajatus säästämisen suuntaan. Ahneus ja velalla vaurastuminen voi myös muuttua katastrofiksi hyvin helposti, sitä ei sovi unohtaa.

Itellä ei ole tavoitteena vaurastua ja olen valinnut täydellisen velattomuuden elämäntavaksi. Säännöllisellä säästämisellä koitan vähän tasata tulevien eläkevuosien pienituloisuutta. Kymmenessä vuodessa ehtii tehdä vielä jotain.

Ville kirjoitti...


Karpalo, kiitos kehuista. Kyllä velka on velkaa ja ei se muutu varallisuudeksi vaikka sitä kuinka pyörittelisi.Ymmärrän kyllä velan käytön sijoituksissa tai vivuttamisen yms. Ja ei kaikki velka tietenkään ole pahaa, joskus tarvitaan velkarahaa tuottavan omaisuuden kartuttamiseen jne. Siinä missä suomenkielestä löytyy lukuisia sanoja lumelle, on rahasta tai mihinkään siihen liittyvästä välillä todella vaikeaa löytää järkeviä sanoja ja siitä syystä pitääkin yrittää olla tarkkana termien kanssa.

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...