torstai 16. huhtikuuta 2020

Hajautus ja menestys.

Aikana jota elämme, pandemian kurittamalla markkinoilla jonka liikkeitä kukaan ei osaa ennustaa voi yrittää ja pelata rahansa pikavoittojen toivossa tai toteuttaa suunnitelmaansa. Laatia tai muokata jo ennalta määriteltyä. Ja yhä useammin huomaan istuvani käsien päällä odottaen vain hiukan parempaa hetkeä. Mutta mikä onkaan se parempi hetki? Yleensä se on aina mennyt, joten odottamalla liian pitkään menettää mahdolliset tuotot odotusajalta ja täydellistä tilaisuutta tuskin tunnistaa kuitenkaan. Toisaalta ei kalliillakaan kannata ostella...
Vastauksen tarjoaa se kuuluisa ns. Ilmainen lounas, eli: hajautus.

Pohtiessani itselleni optimaalisen ajoituksen merkitystä ja toteuttamista, tulin miettineeksi menestystä. Mitä menestys merkitseekään itse kullekin ja miten sen voisi saavuttaa? Paras määritelmä johon olen itse törmännyt on mennyt suurinpiirteiden seuraavanlaisesti:
”Menestys on ideaalinen toteuttaminen ennalta päätetyn päämäärän saavuttamiseksi.”
Jos siis olemme asemassa johon aiemmat tekomme on meidät johtaneet, voimme määritellä menestymisemme sen mukaan mitä olemme saavuttaneet. Olemmeko saavuttaneet sen mitä haluamme tai teemmekö oikeita asioita saavuttaksemme sen tulevaisuudessa?

Janoan menestystä ja tilaisuuksia. Kehittyminen ja eteenpäin meneminen on minulle mahdolllisuuksia tulla paremmaksi ja arvokkaammaksi. Samalla koen paineita tuosta asiasta ja huomaankin olevani enemmän huolissani menestyksestä aivan muissa asioissa kuin taloudellisten kysymysten suhteen. Sijoittaminen ja säästäminen on kuitenkin yksinkertaista puuhaa, joten sen suhteen en ole huolissani. Mitkä asiat merkitsevät sinulle menestystä?
Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...