sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Huipulla tuulee ja on yksinäistä.

Huipulla tuulee ja on vielä yksinäistäkin, sanoo sananlaskut. Väite joka varmasti osaltaan pitää paikkaansa. Ja vastavuoroisesti pohjalla on tunkua.
Tämän todetakseen voi vaikka ajatella surkeutta johon moni hakee helpotusta ja vertaistukea yön pitkinä tunteina kuppilasta, josta löytyy kohtalotovereita ja selkääntaputtelijoita, ymmärtäjiä joiden kanssa on hyvä keksiä syitä miksi jokin asia ei onnistunut tai minkä takia on oikeastaan parempi näin yms. Sen sijaan voisi miettiä strategioita onnistumiseen ja epäonnistumistakin vain keinona löytää parannus niiltä osin.
Kaipaamme hyväksyntää ja toisaalta yhteenkuulumisen tunnetta ja varmaan enemmän kuin milloinkaan, niin silloin kun asiat eivät mene toivotulla tavalla. Usein myös nämä ymmärtäjät jotka perustelevat keksimällä syitä ovat läheisiä ihmisiä joiden tarkoitusperät ovat hyviä.

Miksi siis haluta huipulle? Tarvitaan todella vahva mieli, visio ja uskallusta pyrkiä huipulle. Enää ei ole selkääntaputtelijoita tai ainakin motiivit voivat olla väärien intressien ajamia. Epäilijöitä ja lannistavia kommentteja sen sijaan saa osakseen hyvin paljon. Ihailen jokaista joka on rohkea ja on päättänyt menestyä ja tekee sen eteen aktiivisesti töitä. Ilman rohkeita visionäärejä, yrittäjiä ja sijoittajia maailma olisi todella ikävä paikka. Moni kuitenkin kokee helpommaksi vain jämähtää paikoilleen. Kaikki kuitenkin liikkuu ja aika ei odota, joten paikalleen jääminen on oikeastaan kuin menisi taaksepäin.
Tämän paikalleen jäämisen ei pitäisi olla kenellekään vaihtoehto. Tuhlaamalla kallisarvoisen aikamme, pyrkimättä parempaan, kehittymättä, vie meitä paitsi taaksepäin, ei ole myöskään hyödyksi kenellekään muulle. Vain haluamalla enemmän, tekemällä jotain sen eteen, voimme mitään saavuttaa.
Kannattaa siis pyrkiä huipulle, jos tuulee, niin hyvä se työntää eteenpäin. Vastatuuleen ne lentokoneetkin nousee.

Ai sijoituksista..? Omistamani Aasian rahaston hinta on laskenut noin neljän vuoden takaiselle, joten lisäilen pitkän aikavälin nousu mielessä, kuten myös tasaisin välein lisäilen muiden rahastojen ostoja. Degiron lähdettyä Suomen pörssistä, (Degiro lopettaa suomalaisten osakkeiden kaupankäynnin suomalaisilta asiakkailta.) valtion verokäytäntöjen takia on Suomen sijoitukset aika minimissään. Nordnetin kalliita kaupankäyntihintoja en ole valmis maksamaan. Lisäksi seuraan joitakin yhtiöitä ja itselleni muutamaa uutta toimialaa mahdolliset ostot mielessä. Yritän myydä erästä kiinteistöä, rahoittaakseni muutaman uuden oston, jotka soveltuvat paremmin omaan portfoliooni. Toisaalta kaikki kiinteistöni tuottavat hyvin ja ovat vuokralla, joten niiden suhteen ei ole mitään kiirettä toimenpiteisiin.

John Demartini:

Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...