lauantai 9. marraskuuta 2019

Punainen tupa, perunamaa ja rahaa pankissa

Oma tupa, perunamaa ja säästöt pankkitilillä oli monen suomalaisen unelma ja käsitys varallisuudesta ennen ja on sitä vielä tänäkin päivänä.
Siinä missä pankit tarjoilevat nollakorkoja säästöille ja oma koti ei oikeastaan tuota mitään,
lähinnä päinvastoin kulujen takia.

Saattaisi olla aika toisenlaisille ajatuksille varallisuuden suhteen.

Oman asunnon hankkiminen voi olla joissain tapauksissa järkevää, vaikka siihen käytetty raha onkin pois jostain tuottavasta. Sijoitusasunto on tietenkin aivan toinen asia, sillä sehän hankitaan jo lähtökohtaisesti tuotto-odotus mielessä.

Pankkitilien sijaan kannattaisi myös pikkuhiljaa pankille korotta lainaamisen sijaan miettiä muita tuottavampia sijoitus- ja säästämismuotoja rahoilleen.

Ei pankkitili ole nykyisillä koroilla paikka, jossa varallisuus tuottaisi säästäjälle yhtään mitään.
Siitä pitää nollakorkojen lisäksi huolen myös inflaatio joka ajan kuluessa nakertaa rahan arvoa pikkuhiljaa.

Tästäkin huolimatta suomalaiset pitävät pankkitileillä noin 80 miljardia euroa rahojaan.
Voidaankin siis ihmetellä miksi emme kaipaa tuottoa rahoillemme?
Riskitöntä sijoitusta tuskin on olemassakaan, mutta vaurastuminen ilman minkäänlaista riskiä ja tuottoa on lähes aina mahdotonta. Ei lienekään sattumaa Suomen heikko sijoitus verrattuna muihin pohjoismaihin varallisuuden suhteen.

Onneksi vaihtoehtoja pankkitilillä rahojen makuuttamisen lisäksi on onneksi muitakin kuin patjan väliin piilottaminen. Rahastot, osakemarkkinat, sijoitusasunnot, vertaislainat yms. lista on loputon. Tutkimalla eri sijoitusmuotoja ja miettimällä omaa profiiliaan sijoittajana löytää varmasti itselleen sopivat työkalut oman varallisuutensa kasvattamiseen.

Ne joiden tuotoilla voi ostaa niitä vähemmän tuottavia asioita, kuten vaikka sen punaisen tuvan ja perunamaan, jos siltä tuntuu,

Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...