tiistai 5. marraskuuta 2019

Säästäminen, Sijoittaminen ja Verotiedot.

Säästäminen. Laitetaan rahaa pankkitilille nykyisin vielä nollakorolla ja istutaan ihmettelemässä kun mitään ei tapahdu. Parhaimmassa tapauksessa ostetaan rahasto-osuuksia tai osakkeita, unohdetaan ja odotellaan onnellisina. taktiikka mikä toimi vielä jokin aika sitten, mutta on auttamattomasti vanhentunut tapa nykyisin. Tehdään lisää töitä ja laitetaan lisää rahaa tilille. Vaurastuminen tällä reseptillä on hidasta ja epätodennäköistä.

Säästäminen on hyvä alku ja usein pakollista jotta voi sijoittaa, mutta vaurastumiseen se ei oikein toimi tehokkaasti. Onhan säästäminen vaikkapa pankkiin eräänlaista sijoittamista, siinä lainataan rahaa pankille joka sijoittaa rahaa eteenpäin tai käyttää sitä muuten oman toimintansa mahdollistamiseen.

Nykyisessä markkinatilanteessa pärjää järkevä sijoittaja huomattavasti paremmin, sellainen joka etsii aktiivisesti eri sijoituskohteita, useita eri passiivisten tulojen lähteitä, hajauttaa eri sijoitusmuotoihin ja tarvittaessa tekee muutoksia kulloisenkin tilanteen mukaan. Pyrkii siis maksimoimaan tuoton rahoilleeen seuraamalla aktiivisesti markkinoita ja tarvittaessa tehden korjaavia toimia.
Viisas pääsee vähemmällä. Ja jos ei vähemmällä, niin ainakin toimii tehokkaammin vaurastumisen eteen.

Mikä sitten saa sijoittamaan? Kannustimena voi toimia vaikka Suomessa julkiset verotiedot.
Siinä missä yksi iltapäivälehtien juttu kertoo 25-vuotiaasta vantaalaisesta joka on tehnyt kolmea työtä, ympäripyöreitä päiviä ja pettynyt kun ei ole päässyt listalla tarpeeksi korkealle.
Kertoo toinen artikkeli poliisista joka on sijoittanut vuosien ajan eri keinoilla. Asuntosäästämistä, rahastoja sekä suoria osakesijoituksia, parkkipaikkoja...ja saavuttanut huomattavat pääomatulot.

Arvata saattaa kuinka erilasta lukijoiden argumentointi on näiden kahden jutun välillä.
Vain palkkatuloilla saa ansaita asenteella ja itsensä työllä tappamisella on arvoa. Mutta miksi?

Pääomatulojen eteen on joutunut tekemään uhrauksia ja töitä aiemmin, ei omaisuus josta tuotto tulee ole tullut ilmaiseksi ja eikö ole vain järkevää tehdä työtä joka tuottaa silloinkin kun ei itse ole töissä ja vielä vuosien ajan tulevaisuudessa. Mahdollistaen näin vähemmän työn teon jatkossa ja elämässä muidenkin asioiden toteuttamisen ja tekemisen kuin työn teon.

Voisikin olla järkevää tavoitella useita passiivisia tulonlähteitä vaikka ahkeralla työnteolla ansaituilla rahoilla, eli sjoittaa työstä saatuja tuloja uusiin tuottomahdollisuuksiin ja ansaintamahdollisuuksiin. Arvostan molempia juttujen kertomuksissa pääosassa olleita suunnattomasti. He ovat tehneet valtavasti töitä saavuttaakseen jotain mitä ovat halunneet ja molemmat sen myös saavuttavat.
Olen siitä aivan varma.

Vantaalainen, pettynyt mieskin oli keksinyt sijoittaa rahojaan uuteen bisnekseen ja jutun perusteella keskittyy tästä eteenpäin enimmäkseen siihen. Yhdistettynä useampaan tulonlähteeseen ja ahkeraan työntekoon, ei hänellä pitäisi olla minkäänlaisia ongelmia kivuta ylöspäin listalla jatkossa.


"Raha ei ole köyhien ongelma, vaan sen puute."

4 kommenttia:

Holvin Hoitaja kirjoitti...

Monen meistä on aikalailla mahdotonta vaurastua pelkästään palkkatöissä. Vuorokauden tunnit eivät yksinkertaisesti riitä, jos oma ammatti ei sinällään mahdollista korkeita tuloja.

Joku lehti uutisoi siitä, että suomalaisten mielestä ainoa keino rikastua on lotota. Sijoittaminen tuli vasta toisella sijalla. Kuitenkin pelkästään passiivisiin rahastoihin rahaa säännöllisesti tallettamalla voisi turvata tulevaisuuttaan.

Minustakin on hyvä, että näemme esimerkkejä, kuinka pienipalkkainen duuni ei estä korkeita pääomatuloja.

Ville kirjoitti...

HH, Vaikka aiheesta kirjoitetaan enemmän kuin varmaan ikinä aiemmin, niin vieläkin liian vähän ja kun uutisoinnin taso jättää välillä toivomisen varaa... Ei töitä tekemällä rikastu, mutta ei tarvitsekaan. Jos työstä saatu palkka mahdollistaa sijoittamisen ja sitä kautta vaurastumisen.

Hintavertailija kirjoitti...

Hyvä kirjoitus!

Ville kirjoitti...

Kiitos Hintavertailija. Sitä yrittää tehdä osansa jotta ihmiset ajattelisivat ja sijoittaisivat enemmän.

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...