sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Vain muutos on pysyvää.

Jos nykyinen taloudellinen tilanteesi ei ole tyydyttävä. Laskut on maksamatta ja rahat ei vaan riitä, niin onko järkeä jatkaa samalla tavalla kuukaudesta toiseen vai kannattaisiko miettiä mitä voisi tehdä toisin? Samahan pätee muihinkin elämän osa-alueisiin kuin vain taloudellisiin asioihin.
Jos jokin asia ei ole hyvin, kannattaa se muuttaa paremmaksi. Kiire on usein käytetty tekosyy, kuten varattomuuskin. Molemmat sinänsä huonoja, sillä varallisuus mahdollistaa ajan käytön paremmin ja juurikin varallisuuden lisääminen on syy vaurastua.

Jos tilanne ei ole hyvä tai se voisi olla parempi, voi tilannetta saada paremmaksi siis muuttamalla asioita. Yksinkertaista! Miksi sitten emme yleensä tee niin? Osaltaan laiskuutta, osaltaan varmasti pelkoa muutoksesta tai emme vain yksinkertaisesti osaa tehdä mitään.
Ajatellaan, että mikään ei ole täysin staattisessa tilassa, aina on vastavoima jne. niin silloin taloudellisesta näkökulmasta joko rikastumme tai köyhdymme jatkuvasti.
Kumpaan suuntaan siis haluat mennä?
Monesti kykyymme ottaa vastuuta taloudestamme ohjaa uskomukset ja mielipiteet joilla ei ole välttämättä minkäänlaista totuutta takanaan.

-Raha on pahaa ja vaurastuminen väärin.
En ole koskaan kuullut yhtään järkevää perustelua, mihin tuollainen uskomus perustuu.
Raha on vain kaupankäynnin väline, jolla mahdollistetaan palvelut ja eläminen ylipäätänsä ja sen eteen on aina tehtävä jotain jota arvostetaan niin paljon, että siitä saadaan rahaa.
Mukaanlukien peritty raha. Senkin eteen on joku tehnyt jotain rahan arvoista.
Rahan pahuutta toitottavat tahotkin käyttävät lähes poikkeuksetta rahaa, mutta ehkä se ei koskekaan heitä itseään? Vaurastuminen ei ole keneltäkään pois. Ja et sijoittamalla riistä ketään tai tee kenestäkään toisesta köyhempää. Tuot lisäarvoa omalla panoksellasi markkinoille ja teollisuudelle.
Lisäksi mahdollisuus varallisuudesta ja sen tavoittelemisesta tekee yrittämisestä ja työn tekemisestä tavoitteellista ja merkityksellistä.

-En voi rikastua koska synnyinkin köyhänä.
No jos ajatus on, että et elämäsi aikana saa mitään aikaiseksi taloudellisella rintamalla yrityksistä huolimatta, niin  on sitä vaikea uskoa. Lähtökohdat on kaikilla eri, mutta omilla valinnoillaan voi jokainen vaikuttaa vaurastumiseensa halutessaan. Tähän uskomukseen liittyy usein myös ajatus, että rahaa voi ansaita vain työtä tekemällä. Vaikka liikaa töitä tekevät ovat yleensä väsyneitä ja ei välttämättä yhtään sen rikkaampia. Jos juitenkin todella uskot, että puolestasi on päätetty jo syntymäsi hetkellä koko elämäsi kulku, niin en usko että mikään mitä voit lukea, kuulla tai oppia tulee muuttamaan järkähtämätöntä ajatustasi ja toivotankin hyvää, vaikkakin varatonta loppuelämää minkä askareen parissa sen sitten päätätkin viettää.

Näitä uskomattomia väitteitä on niin paljon, että jos huolehtii merkityksettömistä asioista noin paljon keksien samalla lukemattomia syitä miksi ei voi onnistua on parempi muuttaa ajatusmalliaan ja omaa suhtautumistaan, sillä sen muuttaminen on kuitenkin paljon helpompaa kuin vallitsevien sääntöjen ja ympäristön.

Negatiivisten ajatusten kanssa, keskittyen mahdolliseen häviöön tai antamalla periksi jo ennen aloittamista, ei voi ainakaan mitään saavuttaa vaan on hävinnyt jo ennen aloittamistaan.

Itseään ja asennettaan voi kehittää ja muuttaa. Muutos lähtee kuitenkin aina viime kädessä sinusta itsestäsi ja jos taloudellinen tilanne ei ole hyvä, vaaditaan muutosta.
Miksi et siis ajattelisi asioita uudessa valossa ja ryhtyisi toimiin?
Tai ainahan voit tyytyä kohtaamaan taloudellinen ahdinkosi aina vaan uudestaan ja uudestaan.
Sillä jos tavoitteenasi ja taloudellisena unelmanasi on kaapia jostain rahat kasaan kerta toisensa jälkeen laskunmaksua varten, niin olet valitsemallasi tiellä ja mitään muutoksia on turha tehdä.
Ongelmat eivät nimittäin kaikkoa itsestään ilman mitään toimia ja vain muuttamalla asioita, voit ratkaista ongelmia pidemmällä tähtäimellä ja pysyvästi.

Kirjoitan paljon asioita mitä ei ole kiva tai helppo kuulla.
Olisihan paljon mukavampaa kuulla, kuinka rikastua ilmaan mitään vaivaa ja yhdessä yössä. Kuinka saada vaikka iso valkoinen Audi ja Aipponi tuosta vaan kuten eräs ystäväni haaveilee.
Sen keinon haluaisin itsekin löytää vaikka haaveeni ovatkin toisenlaiset. Kuinka voisi käyttää täysin rajattomasti rahaa mihin tahansa jne. Näitä satuja saa hakea muualta.

Aionkin keskittyä myös jatkossa kirjoittamaan kuinka todellisuudessa voi vaikuttaa omaan vaurauteensa ja sitä kautta saavuttaa materialistisetkin tavoitteet.
Mutta ilman mitään panosta niitä ei ikävä kyllä saa.
Valinta on täysin sinun. Jos todella haluat jotain, sen myös saat. Mutta mikään ei tule ilman työtä, hinta on aina maksettava.

Ei kannata keskittyä vaikeuksiin, vaan miettiä ratkaisuja.
Kuinka olla taitavampi.
Menestyvät ihmiset ei ole niitä joilla ei ole ongelmia, vaan niitä jotka löytävät keinot selviytyä niistä.
Mitä voisi tehdä vielä paremmin ja tehokkaammin.

Kuten aiemmin todettin, on raha vain kaupankäynnin väline.
Kuinka siis voisit nostaa omaa markkina-arvoasi ja saada enemmän rahaa?

Menneisiin tai merkityksettömiin asioihin ei kannata ajatuksiaan uhrata. Tulevaisuus on edessä, kukaan ei ole menossa menneeseen ja negatiivisten ennakoivien anekdoottien sijaan kannattaa miettiä omaa asennettaan ja toimiaan tästä eteenpäin.

Markkinatilannetta tai vallitsevaa ympäristöä on turha syyttää, positiivisella ja eteenpäin pyrkivällä asenteella saa huomattavasti parempia tuloksia aikaiseksi kuin syyttämällä muita omasta tilanteestaan.


"Köyhät ihmiset toivovat. Rikkaat ihmiset suunnittelevat."

Ei kommentteja:

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...