maanantai 25. marraskuuta 2019

Alitajunta, tahto ja tavoitteet.

Mieli ja alitajunta on vahvoja ja ne ohjaavat meitä monella tapaa.
Niin hyvään kuin huonoonkin. Jos ajatukset ovat negatiivisia ne vievät kohti negatiivisia asioita ja vastaavasti positiiviset ajatukset vaikuttavat positiivisesti ja vetävät puoleensa positiivisia asioita.
Jos ei näe tulevaisuuttaan positiivisena, ei se oikein voi sellainen ollakaan, koska ei ole kykyä siitä sellaista muodostaa.

Tarvitaan ohjeet ja suunnitelma ennen tekoja, että kivikasasta saadaan rakennus jne.
Kaikki haluaa parempaa, mutta ei se vielä ole varsinainen suunnitelma.
Mitä pitää tehdä, minkälainen toimintatapa jolla suunnitelma toteutuu, eli suunnitelman jälkeinen toiminta? Ja jos ei halua mitään, ei saa mitään.

Ilman visiota tulevasta ei voikaan määrätietoisesti kulkea tavoitettaan kohti, vaan on jossain.
Ennen vuorelle kiipeämistä pitää päättää, uskoa onnistumiseen ja suunnitelmallisesti pyrkiä huippua kohti. Vain siten voi huipun saavuttaa.

Jos tiettyä aikaa ajattelee matkana, niin missä olet viiden tai kymmenen vuoden kuluttua?
Voit nyt jo päättää minne päädyt ja tehdä tarvittava sen eteen tai olla ja odottaa ja päätyä jonnekin ja saada jotakin.
Tuskin kuitenkaan vuoren huipulle ja jos se oli haaveissasi...

Aika kuluu kuitenkin, joten miksi et tekisi suunnitelmia jotka kantavat tulevaisuuteen?
Mieltä ja alitajuntaa voi ohjailla. Aikansa voi käyttää tehokkaasti pyrkien päämääräänsä, siis jos sellainen on. Ja jos tarpeeksi tekee töitä, pitäisi se myös saavuttaa ilman negatiivisia tai taaksepäin kantoisia ajatuksia.
Mikään ei ole lepotilassa, on suunta joko eteen- tai taaksepäin. Voima ja vastavoima.
Tuttu Newtonin laki joka pätee tähänkin. Joten olet joko rikkaampi tai köyhempi joka hetki.

Jokainen on oikeastaan siellä missä haluaa olla, siellä missä hänen ajatusmaailmansa pitää hänet. Jos haluaa enemmän, pitää olla enemmän. Tehdä enemmän.
Oltava arvokkaampi yhteiskunnan markkinoiden silmissä. Ja tämä ei todellakaan ole mikään ihmisen arvon mitta, ei varakkaampi ihminen ole kuin varakkaampi, eli taloudellisesti arvokkaampi.

Kannattaakin tehdä enemmän töitä itselleen kuin työlleen. Ei työllä kuitenkaan ole tarkoitus rikastua, tärkeämpää on tehdä työtä josta nauttii. Varallisuus voi kasvaa useasta eri lähteestä ja työnteko voi olla niistä yksi.

Ei menestyjät ole ihmisiä ilman vastoinkäymisiä tai ongelmia, vaan ihmisiä jotka etsivät keinoja niistä selvitäkseen. Rikkaat keskittyvät miettimään keinoja kun köyhät keskittyvät ongelmiin ja usein tyytyvät osaansa.
Meillä kaikilla on mahdollisuudet menestyä ja vaurastua, se on kaikkien oikeus.
Työtä ja uhrauksia pitää kuitenkin tehdä, sillä helppoa se ei yleensä ole. Mutta täysin mahdollista.

2 kommenttia:

Matka miljonääriksi kirjoitti...

Totta kyllä koko kirjoituksesi. Montaa meitä estää tekemästä tiettyjä asioita juuri sen takia, että kuvitellaan ettei ne kuitenkaan onnistu. Selkeällä suunnitelmalla ja pienilläkin askelilla voi mennä kokoajan eteenpäin. Tavoitteita on mahdotonta saavuttaa yhdessä yössä, mutta viiden vuoden tavoitehaarukassa monikin asia on mahdollista jos on valmis tekemään töitä niiden eteen.

Ville kirjoitti...

Matka miljonääriksi. Tietenkin onnistuu! Jos katson taakse vaikka mainitsemasi viisi vuotta, on tapahtunut aivan mielettömän paljon edistystä. Niin taloudellista vaurastumista kuin ennen kaikkea ajatusmaailman jalostumista ja en ole mitenkään poikkeuksellinen ihminen kehenkään muuhun verrattuna. Ainoa ero moneen on halu, tavoitteet ja teot sekä asenne niin itseäni kuin muita kohtaan.

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...