sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Valinta on sinun.

Jos ajatellaaan, että vaurastuminen lähtee omasta halustaan ja vaatii monesti muutoksen. Niin miksi tarvitaan syitä halutakseen rahaa? Onko rahan haluaminen huono asia tai tuomittava ja miksi? Köyhyys ja rahan puute ei tuo mitenkään ihmisestä tai ihmisten teoista parhaita esiin.
Puutteella perustellaan usein rikollisia tai vähintäänkin kyseenalaisia tekoja, miksi siis tarvitaan syitä haluta rahaa kun tärkeämpää olisi kysyä syitä olla haluamatta rahaa.

Raha ei varmasti ole ainoa asia elämässä ja ei edes se joka on tärkeintä tai mikä tekee onnelliseksi mutta tärkeää se on. Ei rahan tehtävä ole edes tehdä kenestäkään onnellista, sehän on vain kaupankäynnin väline. Näitä asioita on tärkeä miettiä ja tehdä itselleen selväksi koska yhtä varmasti kuin menestyksesi riippuu sinusta ja ajatusmaailmastasi, on se syynä myös miksi et menestyisi.
Vaurastuminen ennen menestystä on kuin haluaisi syödä kakun ennen leipomista.

Ensin on tavoiteltava keinoja joilla vaurastua. Siinä on lottokansalle pureskeltavaa. Ja kuinka todennäköisempää onkin, että vaurastuu omilla teoillaan kuin arvonnalla, puhumattakaan varallisuuden säilyttämisestä.
Siksi lukeminen, tiedon etsiminen, keinojen löytäminen ja ajatusmaailmansa kehittäminen on tärkeitä tiellä asettamaasi tavoitteeseen.

Huipulle on useita reittejä, mutta ei sellaista mikä ei vaatisi töitä tai uhrauksia. Jokaisen on löydettävä itselleen ja tilanteeseensa sopiva tie. Ilman tavoitteita ei voi onnistua. Lähes kaikki saavutukset syntyy ennalta asetettua tavoitetta kohden työskentelemällä suunnitelman mukaisesti. Ja sen voit todeta helposti miettien jo saavuttamisiasi asioita. Lähes kaikki jos ei kaikki on vaatineet jonkinlaisen suunnitelman ja tekoja ennen toteutumista.

Vaurastuminen pitäisi olla yhtä pakollinen tavoite kuin välttämättömän elinkeinon mahdollistava tulotaso. Miksi siis keksiä mitään tekosyitä miksi ei voisi vaurastua tai rikastua, kun maailma on täynnä esimerkkejä niistä jotka ovat lähteneet aivan tavallisista oloista ja saavuttaneet huomattavaa varallisuutta tai niistä jotka ovat saavuttaneet jotain uskomatonta vaikka olosuhteet eivät ole olleet lainkaan suosiolliset.
Suurin osa näistä "onnekkaista" ei ole yhtään sen onnekkaampia tai viisaampia kuin sinä tai minäkään! Joten on turha yrittää keksiä syitä olosuhteista. Olosuhteet on mitä on, tärkeämpää on se miten toimia näissä olosuhteissa.

Olen usemman kerran joutunut keskusteluun jossa minulle on esitetty, kuinka jotain halutaan ja lopulta todettu, että ei kuitenkaan olla valmiita tekemään siihen tarvittavia uhrauksia. Eli oikeastaan voisi todeta, että ei haluta tarpeeksi!
Jos ei ole valmis tekemään vaadittua, ei voi mitenkään olettaa saavansa tuota muka haluamaansa.

Tietoisesti olen opetellut ajattelemaan asioista positiivisemmin, sillä surkuttelulla ja negatiivisella ajatuksilla voi edesauttaa vain negatiivisia ja surkeita asioita kunnes pahimmillaan hyväksyy nämä asiat osaksi normaalia elämäänsä ja alkaa uskomaan, että tuo on osa joka on itselleen langennut.

Jokainen joutuu itse aktiivisesti tekemään töitä omien ajatuksiensa ja arvomaailmansa suhteen. Valinta on sinun, joko tyydyt siihen mitä saat tai pyrit aktiivisesti kohti tavoitteitasi.
Kummalla tavalla luulet ne paremmin saavuttavasi?

2 kommenttia:

Holvin Hoitaja kirjoitti...

Ihmisillä on tapana pysytellä omalla mukavuusalueellaan. Toivotaan onnea, terveyttä, hyvää parisuhdetta ja taloudellista menestystä. Kaikkien näiden eteen pitää työskennellä ja kaikki ne vaativat siirtymistä pois mukavuusalueelta. Sitä on vain vaikea myöntää itselleen.

Ville kirjoitti...

HH, juurikin näin. Halutaan kaikenlaista, mutta kun pitäisi jotain tehdä sen saavuttaakseen ei sitten oikeastaan halutakaan. Perustellaan kiireellä tai keksitään jotain muuta joka sivuuttaa tuon tarpeen. Olemme usein erittäin hyviä keksimään tekosyitä ja aina löytyy myös ihmisiä joiden tehtävä on kertoa, että ei onnistu tai kannata koska... Kyllä onnistuu! Aivan varmasti onnistuu. Ei ole juurikaan mitään mitä ei saavuttaisi jos sitä todella haluaa ja on valmis tekemään töitä ja uhrauksia ajan kanssa sen eteen. Olosuhteet on mitä on, ei ne olosuhteet vaan se mitä teet. Menneisyys on jokaisella, mutta se ei määrittele tulevaa. Jokainen voi muuttua ja samalla muuttaa tulevaisuutensa. Tietenkin jos on kiire. Liian kiire muuttumaan, elämään ja tekemään jotain toisin...

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...