maanantai 25. marraskuuta 2019

Alitajunta, tahto ja tavoitteet.

Mieli ja alitajunta on vahvoja ja ne ohjaavat meitä monella tapaa.
Niin hyvään kuin huonoonkin. Jos ajatukset ovat negatiivisia ne vievät kohti negatiivisia asioita ja vastaavasti positiiviset ajatukset vaikuttavat positiivisesti ja vetävät puoleensa positiivisia asioita.
Jos ei näe tulevaisuuttaan positiivisena, ei se oikein voi sellainen ollakaan, koska ei ole kykyä siitä sellaista muodostaa.

Tarvitaan ohjeet ja suunnitelma ennen tekoja, että kivikasasta saadaan rakennus jne.
Kaikki haluaa parempaa, mutta ei se vielä ole varsinainen suunnitelma.
Mitä pitää tehdä, minkälainen toimintatapa jolla suunnitelma toteutuu, eli suunnitelman jälkeinen toiminta? Ja jos ei halua mitään, ei saa mitään.

Ilman visiota tulevasta ei voikaan määrätietoisesti kulkea tavoitettaan kohti, vaan on jossain.
Ennen vuorelle kiipeämistä pitää päättää, uskoa onnistumiseen ja suunnitelmallisesti pyrkiä huippua kohti. Vain siten voi huipun saavuttaa.

Jos tiettyä aikaa ajattelee matkana, niin missä olet viiden tai kymmenen vuoden kuluttua?
Voit nyt jo päättää minne päädyt ja tehdä tarvittava sen eteen tai olla ja odottaa ja päätyä jonnekin ja saada jotakin.
Tuskin kuitenkaan vuoren huipulle ja jos se oli haaveissasi...

Aika kuluu kuitenkin, joten miksi et tekisi suunnitelmia jotka kantavat tulevaisuuteen?
Mieltä ja alitajuntaa voi ohjailla. Aikansa voi käyttää tehokkaasti pyrkien päämääräänsä, siis jos sellainen on. Ja jos tarpeeksi tekee töitä, pitäisi se myös saavuttaa ilman negatiivisia tai taaksepäin kantoisia ajatuksia.
Mikään ei ole lepotilassa, on suunta joko eteen- tai taaksepäin. Voima ja vastavoima.
Tuttu Newtonin laki joka pätee tähänkin. Joten olet joko rikkaampi tai köyhempi joka hetki.

Jokainen on oikeastaan siellä missä haluaa olla, siellä missä hänen ajatusmaailmansa pitää hänet. Jos haluaa enemmän, pitää olla enemmän. Tehdä enemmän.
Oltava arvokkaampi yhteiskunnan markkinoiden silmissä. Ja tämä ei todellakaan ole mikään ihmisen arvon mitta, ei varakkaampi ihminen ole kuin varakkaampi, eli taloudellisesti arvokkaampi.

Kannattaakin tehdä enemmän töitä itselleen kuin työlleen. Ei työllä kuitenkaan ole tarkoitus rikastua, tärkeämpää on tehdä työtä josta nauttii. Varallisuus voi kasvaa useasta eri lähteestä ja työnteko voi olla niistä yksi.

Ei menestyjät ole ihmisiä ilman vastoinkäymisiä tai ongelmia, vaan ihmisiä jotka etsivät keinoja niistä selvitäkseen. Rikkaat keskittyvät miettimään keinoja kun köyhät keskittyvät ongelmiin ja usein tyytyvät osaansa.
Meillä kaikilla on mahdollisuudet menestyä ja vaurastua, se on kaikkien oikeus.
Työtä ja uhrauksia pitää kuitenkin tehdä, sillä helppoa se ei yleensä ole. Mutta täysin mahdollista.

sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Vain muutos on pysyvää.

Jos nykyinen taloudellinen tilanteesi ei ole tyydyttävä. Laskut on maksamatta ja rahat ei vaan riitä, niin onko järkeä jatkaa samalla tavalla kuukaudesta toiseen vai kannattaisiko miettiä mitä voisi tehdä toisin? Samahan pätee muihinkin elämän osa-alueisiin kuin vain taloudellisiin asioihin.
Jos jokin asia ei ole hyvin, kannattaa se muuttaa paremmaksi. Kiire on usein käytetty tekosyy, kuten varattomuuskin. Molemmat sinänsä huonoja, sillä varallisuus mahdollistaa ajan käytön paremmin ja juurikin varallisuuden lisääminen on syy vaurastua.

Jos tilanne ei ole hyvä tai se voisi olla parempi, voi tilannetta saada paremmaksi siis muuttamalla asioita. Yksinkertaista! Miksi sitten emme yleensä tee niin? Osaltaan laiskuutta, osaltaan varmasti pelkoa muutoksesta tai emme vain yksinkertaisesti osaa tehdä mitään.
Ajatellaan, että mikään ei ole täysin staattisessa tilassa, aina on vastavoima jne. niin silloin taloudellisesta näkökulmasta joko rikastumme tai köyhdymme jatkuvasti.
Kumpaan suuntaan siis haluat mennä?
Monesti kykyymme ottaa vastuuta taloudestamme ohjaa uskomukset ja mielipiteet joilla ei ole välttämättä minkäänlaista totuutta takanaan.

-Raha on pahaa ja vaurastuminen väärin.
En ole koskaan kuullut yhtään järkevää perustelua, mihin tuollainen uskomus perustuu.
Raha on vain kaupankäynnin väline, jolla mahdollistetaan palvelut ja eläminen ylipäätänsä ja sen eteen on aina tehtävä jotain jota arvostetaan niin paljon, että siitä saadaan rahaa.
Mukaanlukien peritty raha. Senkin eteen on joku tehnyt jotain rahan arvoista.
Rahan pahuutta toitottavat tahotkin käyttävät lähes poikkeuksetta rahaa, mutta ehkä se ei koskekaan heitä itseään? Vaurastuminen ei ole keneltäkään pois. Ja et sijoittamalla riistä ketään tai tee kenestäkään toisesta köyhempää. Tuot lisäarvoa omalla panoksellasi markkinoille ja teollisuudelle.
Lisäksi mahdollisuus varallisuudesta ja sen tavoittelemisesta tekee yrittämisestä ja työn tekemisestä tavoitteellista ja merkityksellistä.

-En voi rikastua koska synnyinkin köyhänä.
No jos ajatus on, että et elämäsi aikana saa mitään aikaiseksi taloudellisella rintamalla yrityksistä huolimatta, niin  on sitä vaikea uskoa. Lähtökohdat on kaikilla eri, mutta omilla valinnoillaan voi jokainen vaikuttaa vaurastumiseensa halutessaan. Tähän uskomukseen liittyy usein myös ajatus, että rahaa voi ansaita vain työtä tekemällä. Vaikka liikaa töitä tekevät ovat yleensä väsyneitä ja ei välttämättä yhtään sen rikkaampia. Jos juitenkin todella uskot, että puolestasi on päätetty jo syntymäsi hetkellä koko elämäsi kulku, niin en usko että mikään mitä voit lukea, kuulla tai oppia tulee muuttamaan järkähtämätöntä ajatustasi ja toivotankin hyvää, vaikkakin varatonta loppuelämää minkä askareen parissa sen sitten päätätkin viettää.

Näitä uskomattomia väitteitä on niin paljon, että jos huolehtii merkityksettömistä asioista noin paljon keksien samalla lukemattomia syitä miksi ei voi onnistua on parempi muuttaa ajatusmalliaan ja omaa suhtautumistaan, sillä sen muuttaminen on kuitenkin paljon helpompaa kuin vallitsevien sääntöjen ja ympäristön.

Negatiivisten ajatusten kanssa, keskittyen mahdolliseen häviöön tai antamalla periksi jo ennen aloittamista, ei voi ainakaan mitään saavuttaa vaan on hävinnyt jo ennen aloittamistaan.

Itseään ja asennettaan voi kehittää ja muuttaa. Muutos lähtee kuitenkin aina viime kädessä sinusta itsestäsi ja jos taloudellinen tilanne ei ole hyvä, vaaditaan muutosta.
Miksi et siis ajattelisi asioita uudessa valossa ja ryhtyisi toimiin?
Tai ainahan voit tyytyä kohtaamaan taloudellinen ahdinkosi aina vaan uudestaan ja uudestaan.
Sillä jos tavoitteenasi ja taloudellisena unelmanasi on kaapia jostain rahat kasaan kerta toisensa jälkeen laskunmaksua varten, niin olet valitsemallasi tiellä ja mitään muutoksia on turha tehdä.
Ongelmat eivät nimittäin kaikkoa itsestään ilman mitään toimia ja vain muuttamalla asioita, voit ratkaista ongelmia pidemmällä tähtäimellä ja pysyvästi.

Kirjoitan paljon asioita mitä ei ole kiva tai helppo kuulla.
Olisihan paljon mukavampaa kuulla, kuinka rikastua ilmaan mitään vaivaa ja yhdessä yössä. Kuinka saada vaikka iso valkoinen Audi ja Aipponi tuosta vaan kuten eräs ystäväni haaveilee.
Sen keinon haluaisin itsekin löytää vaikka haaveeni ovatkin toisenlaiset. Kuinka voisi käyttää täysin rajattomasti rahaa mihin tahansa jne. Näitä satuja saa hakea muualta.

Aionkin keskittyä myös jatkossa kirjoittamaan kuinka todellisuudessa voi vaikuttaa omaan vaurauteensa ja sitä kautta saavuttaa materialistisetkin tavoitteet.
Mutta ilman mitään panosta niitä ei ikävä kyllä saa.
Valinta on täysin sinun. Jos todella haluat jotain, sen myös saat. Mutta mikään ei tule ilman työtä, hinta on aina maksettava.

Ei kannata keskittyä vaikeuksiin, vaan miettiä ratkaisuja.
Kuinka olla taitavampi.
Menestyvät ihmiset ei ole niitä joilla ei ole ongelmia, vaan niitä jotka löytävät keinot selviytyä niistä.
Mitä voisi tehdä vielä paremmin ja tehokkaammin.

Kuten aiemmin todettin, on raha vain kaupankäynnin väline.
Kuinka siis voisit nostaa omaa markkina-arvoasi ja saada enemmän rahaa?

Menneisiin tai merkityksettömiin asioihin ei kannata ajatuksiaan uhrata. Tulevaisuus on edessä, kukaan ei ole menossa menneeseen ja negatiivisten ennakoivien anekdoottien sijaan kannattaa miettiä omaa asennettaan ja toimiaan tästä eteenpäin.

Markkinatilannetta tai vallitsevaa ympäristöä on turha syyttää, positiivisella ja eteenpäin pyrkivällä asenteella saa huomattavasti parempia tuloksia aikaiseksi kuin syyttämällä muita omasta tilanteestaan.


"Köyhät ihmiset toivovat. Rikkaat ihmiset suunnittelevat."

lauantai 9. marraskuuta 2019

Punainen tupa, perunamaa ja rahaa pankissa

Oma tupa, perunamaa ja säästöt pankkitilillä oli monen suomalaisen unelma ja käsitys varallisuudesta ennen ja on sitä vielä tänäkin päivänä.
Siinä missä pankit tarjoilevat nollakorkoja säästöille ja oma koti ei oikeastaan tuota mitään,
lähinnä päinvastoin kulujen takia.

Saattaisi olla aika toisenlaisille ajatuksille varallisuuden suhteen.

Oman asunnon hankkiminen voi olla joissain tapauksissa järkevää, vaikka siihen käytetty raha onkin pois jostain tuottavasta. Sijoitusasunto on tietenkin aivan toinen asia, sillä sehän hankitaan jo lähtökohtaisesti tuotto-odotus mielessä.

Pankkitilien sijaan kannattaisi myös pikkuhiljaa pankille korotta lainaamisen sijaan miettiä muita tuottavampia sijoitus- ja säästämismuotoja rahoilleen.

Ei pankkitili ole nykyisillä koroilla paikka, jossa varallisuus tuottaisi säästäjälle yhtään mitään.
Siitä pitää nollakorkojen lisäksi huolen myös inflaatio joka ajan kuluessa nakertaa rahan arvoa pikkuhiljaa.

Tästäkin huolimatta suomalaiset pitävät pankkitileillä noin 80 miljardia euroa rahojaan.
Voidaankin siis ihmetellä miksi emme kaipaa tuottoa rahoillemme?
Riskitöntä sijoitusta tuskin on olemassakaan, mutta vaurastuminen ilman minkäänlaista riskiä ja tuottoa on lähes aina mahdotonta. Ei lienekään sattumaa Suomen heikko sijoitus verrattuna muihin pohjoismaihin varallisuuden suhteen.

Onneksi vaihtoehtoja pankkitilillä rahojen makuuttamisen lisäksi on onneksi muitakin kuin patjan väliin piilottaminen. Rahastot, osakemarkkinat, sijoitusasunnot, vertaislainat yms. lista on loputon. Tutkimalla eri sijoitusmuotoja ja miettimällä omaa profiiliaan sijoittajana löytää varmasti itselleen sopivat työkalut oman varallisuutensa kasvattamiseen.

Ne joiden tuotoilla voi ostaa niitä vähemmän tuottavia asioita, kuten vaikka sen punaisen tuvan ja perunamaan, jos siltä tuntuu,

tiistai 5. marraskuuta 2019

Säästäminen, Sijoittaminen ja Verotiedot.

Säästäminen. Laitetaan rahaa pankkitilille nykyisin vielä nollakorolla ja istutaan ihmettelemässä kun mitään ei tapahdu. Parhaimmassa tapauksessa ostetaan rahasto-osuuksia tai osakkeita, unohdetaan ja odotellaan onnellisina. taktiikka mikä toimi vielä jokin aika sitten, mutta on auttamattomasti vanhentunut tapa nykyisin. Tehdään lisää töitä ja laitetaan lisää rahaa tilille. Vaurastuminen tällä reseptillä on hidasta ja epätodennäköistä.

Säästäminen on hyvä alku ja usein pakollista jotta voi sijoittaa, mutta vaurastumiseen se ei oikein toimi tehokkaasti. Onhan säästäminen vaikkapa pankkiin eräänlaista sijoittamista, siinä lainataan rahaa pankille joka sijoittaa rahaa eteenpäin tai käyttää sitä muuten oman toimintansa mahdollistamiseen.

Nykyisessä markkinatilanteessa pärjää järkevä sijoittaja huomattavasti paremmin, sellainen joka etsii aktiivisesti eri sijoituskohteita, useita eri passiivisten tulojen lähteitä, hajauttaa eri sijoitusmuotoihin ja tarvittaessa tekee muutoksia kulloisenkin tilanteen mukaan. Pyrkii siis maksimoimaan tuoton rahoilleeen seuraamalla aktiivisesti markkinoita ja tarvittaessa tehden korjaavia toimia.
Viisas pääsee vähemmällä. Ja jos ei vähemmällä, niin ainakin toimii tehokkaammin vaurastumisen eteen.

Mikä sitten saa sijoittamaan? Kannustimena voi toimia vaikka Suomessa julkiset verotiedot.
Siinä missä yksi iltapäivälehtien juttu kertoo 25-vuotiaasta vantaalaisesta joka on tehnyt kolmea työtä, ympäripyöreitä päiviä ja pettynyt kun ei ole päässyt listalla tarpeeksi korkealle.
Kertoo toinen artikkeli poliisista joka on sijoittanut vuosien ajan eri keinoilla. Asuntosäästämistä, rahastoja sekä suoria osakesijoituksia, parkkipaikkoja...ja saavuttanut huomattavat pääomatulot.

Arvata saattaa kuinka erilasta lukijoiden argumentointi on näiden kahden jutun välillä.
Vain palkkatuloilla saa ansaita asenteella ja itsensä työllä tappamisella on arvoa. Mutta miksi?

Pääomatulojen eteen on joutunut tekemään uhrauksia ja töitä aiemmin, ei omaisuus josta tuotto tulee ole tullut ilmaiseksi ja eikö ole vain järkevää tehdä työtä joka tuottaa silloinkin kun ei itse ole töissä ja vielä vuosien ajan tulevaisuudessa. Mahdollistaen näin vähemmän työn teon jatkossa ja elämässä muidenkin asioiden toteuttamisen ja tekemisen kuin työn teon.

Voisikin olla järkevää tavoitella useita passiivisia tulonlähteitä vaikka ahkeralla työnteolla ansaituilla rahoilla, eli sjoittaa työstä saatuja tuloja uusiin tuottomahdollisuuksiin ja ansaintamahdollisuuksiin. Arvostan molempia juttujen kertomuksissa pääosassa olleita suunnattomasti. He ovat tehneet valtavasti töitä saavuttaakseen jotain mitä ovat halunneet ja molemmat sen myös saavuttavat.
Olen siitä aivan varma.

Vantaalainen, pettynyt mieskin oli keksinyt sijoittaa rahojaan uuteen bisnekseen ja jutun perusteella keskittyy tästä eteenpäin enimmäkseen siihen. Yhdistettynä useampaan tulonlähteeseen ja ahkeraan työntekoon, ei hänellä pitäisi olla minkäänlaisia ongelmia kivuta ylöspäin listalla jatkossa.


"Raha ei ole köyhien ongelma, vaan sen puute."

Maailma muuttuu, siitä voimme olla varmoja.

Maailma muuttuu. Se onkin ainoa asia mistä voimme olla varmoja. Meidän on syytä muuttua ja sopeutua mukana. Valitettavasti Suomessa on edell...